De indata ce Cultura Neamului dilueaza in luminile sale o personalitate, identitatea la acel Neam devine consfintita si recunoscuta! Confirmarea acestei legitati o intareste din nou cele doua romance Veronica Balaj si Cristina Mihai, prin lucrarea lor adunata din acele convorbiri/interviuri cu scriitorii romani, si puse in cartea AREOPAGUS. Aceasta carte este o adevarata marturisire de credinta literara a celor cu semnul artei pe frunte si in inima. O carte care se aseaza ca parte vie si reprezentativa Istoriografilei Literaturii Romane Universale.

Asa cum de fapt confirma randurile pe care le reproducem spre exemplificare: „Volumul de fata se vrea o intalnire de idei si marturii. Semneaza in paginile sale o mica parte dintre scriitorii de origine romana aflati dincolo de granitele tarii, in Franta, Germania, Elvetia, Spania, Israiel, Canada, SUA, Australia. Fara a-si propune sa fie macar un dictionar, cartea reuneste convorbiri realizate fie direct, pentru emisiuni radiofanice, fie prin formula electronica, in credinta ca, la un anume moment, toate acestea s-ar putea constitui intr-un document al memoriei afective privind identitatea culturala romaneasca.

Fiecare interventie subliniaza in modalitate proprie, o nota din concertul interculturalitatii pastrand marca spirituala careia, structural, continua sa-i apartina”.

Adica, tocmai ce dezvaluiam din contextul cartii, consfintirea si recunoasterea, cu mandrie, apartanentei noastre romanesti, identificarea cu tara de origine, mai intotdeauna cu cei suferinzi si cinstiti care ne asigura fiinta de Neam in interior si in fata lumii!

Cartea AREOPAGUS, prin daruirea autoarelor se afla acum si la Biblioteca „Mihai Eminescu”-Australia, bibliotecar Ioan Miclau,(subsemnatul ce confirm primirea ei). >>>>

Reclame